Lekker mobiel; onze mobiliteitseisen anno 2017

Dat we met zijn allen steeds mobieler worden in diverse zinnen van het woord is helemaal geen slechte ontwikkeling. Hoewel oudere generaties nog weleens uitspreken “dat we ons vroeger zonder mobieltje en auto ook prima konden redden”, worden dat langzaam de laatste verwijzingen naar een tijdperk zonder maximale mobiliteit. En de grenzen van onze mobiliteit en de hang daarnaar zijn nog niet bereikt.


Effecten van mobiliteitseisen op de inrichting van onze leefomgeving
Met die grenzeloze wens naar maximale vrijheid en mobiliteit groeien ook de eisen aan de apparaten die we gebruiken en dát heeft dan weer zo zijn effect op onze leefomgeving; we moeten ze immers kunnen blijven gebruiken. 

Maximaal bereikbaar op iedere plek en op ieder moment, de vrijheid om te reizen op de manier en de momenten die we willen. En wat dacht je van kunnen werken op elke denkbare plek?



Onze laptops, mobiele telefoons en ook onze auto’s of fietsen, vragen wel steeds energie en die rekbaarheid van onze mobiliteit moet dus gevolgd kunnen worden. Want we willen bereikbaar, mobiel en flexibel zijn.


Eisen en verwachtingen
Met de continue doorontwikkelingen van de mogelijkheden van o.a. de apparaten die we voorhanden hebben, volgt logischerwijs ook de ‘natuurlijke’ eis van voorziening in energie.

Wanneer we een parkeergarage binnenrijden, zijn we inmiddels verbaast als er geen laadpunt voor onze auto is, en ook oplaadpunten voor fietsen zijn inmiddels steeds vaker een gemeengoed.
Het ontbreken ervan is lastig. De vanzelfsprekendheid waarmee we uitgaan van het voorhanden zijn van dit soort faciliteiten, is veelzeggend; elektrisch rijden is geen toekomstmuziek meer 'it is happening'. Alternatieve vormen van energie verkrijgen zijn wenselijk, en het liefst zo eenvoudig en toegankelijk mogelijk!



Voorzien in mobiliteit en energie; overal
Bij Ecotap begrijpen we dat onze wensen en eisenpakketten alleen maar uitgebreider worden. Niet alleen voor individuen, maar daarmee ook voor organisaties, bedrijven en gemeenten die maximale vrijheid willen (en misschien bijna wel moeten) faciliteren.

De opties zijn dan ook ruim:

·         Laadpunten voor je mobiele apparatuur, zoals telefoons, laptops of muziekspelers.
·         Laadpunten voor elektrische auto’s
·         Laadpunten voor elektrische fietsen en scooters
·         Werkplekken waar je vrij kunt ‘inpluggen’.


Het team van Ecotap helpt graag bij het inrichten en faciliteren van de juiste opties bij de juiste behoefte, zowel particulier als voor organisaties en overheden.


Reacties

Populaire posts van deze blog

De e-Bike van 2020… wat mag je verwachten?

In the spotlight: De Ecotap Solar Bench